Промоция

Лазерна Епилация за 2022г.

За Жени

 

Услуга Стара цена Промо Цена
Горна устна 30.00 лв. 25.00 лв.
Горна устна+Брада 70.00 лв. 50.00лв.
Интим 140.00 лв. 90.00 лв.
Интим + подмишници 180.00 лв. 115.00 лв.
Подбедрици 200.00 лв. 150.00 лв.
Бедра 260.00 лв. 190.00 лв.
Цели крака 420.00 лв. 320.00 лв.

За Мъже

 

Услуга Стара цена Промо Цена
Скули 40.00 лв. 25.00 лв.
Подмишници 50.00 лв. 40.00 лв.
Корем + Гърди 300.00 лв.  200.00 лв.
Врат 55.00 лв.  40.00 лв.
Гръб + рамене 360.00 лв. 250.00 лв.
Цели ръце 220.00 лв. 145.00 лв.  

Въпроси и Отговори

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ЛАЗЕРНАТА ЕПИЛАЦИЯ?
Принципът на действие на лазерната епилация е базиран на процес наречен „селективна фототермолиза” (“selective photothermolysis” – photo: light, thermo: heat, lysis: destruction). Какво представлява този процес? Отдавна е установено, че светлинната енергия, попаднала в тъканите, се поглъща от специфични вещества, наречени „хромофори” – това са обикновено пигментите меланин, хемоглобин и др. В случая на лазерната епилация, лазерната енергия се поглъща от пигмента на косъма (меланин), който я трансформира в топлинна енергия и води до термично разрушаване (умъртвяване/коагулация) на косменият фоликул и кръвоносните съдове, които го кръвоснабдяват. Косъмът спира растежа си и отпада.
ЗАЩО ЛАЗЕРНА ЕПИЛАЦИЯ С ДИОДЕН ЛАЗЕР?
В областта на лазерната епилация диодната лазерна епилация е най-новата технология. Още при нейното разработване се е е целяло избягването на недостатъците от другите технологии лазери – александритен, рубинов и неодимов NdYag. Дължината на вълната е 810 nm., което научно е установено е най-оптималната дължина за перманентно лазерно обезкосмяване. При диодната лазерна епилация светлинните вълни се абсорбират основно от меланина на космения фоликул, а не от обграждащата тъкан. Това от своя страна води до по-малко загряване на кожата и риска от странични ефекти е минимален.
ДОБЪР КАНДИДАТ ЛИ СЪМ ЗА ПРОЦЕДУРИ ЛАЗЕРНА ЕПИЛАЦИЯ?
Перманентното лазерно обезкосмяване с нашия лазер е подходящо за всеки тип кожа, включително много светла и много тъмна кожа, както и за повечето цветове косми. Нашите специалисти ще определят дали сте добър кандидат за процедурата като се базират на определени фактори.
КОИ ЗОНИ МОГАТ ДА БЪДАТ ТРЕТИРАНИ?
Перманентното лазерно обезкосмяване може да премахне окосмяването по лицето (с изключение на зоната около очите), гръб, гърди, ръце, подмишници, бикини линия и крака.
КОЛКО ВРЕМЕ ОТНЕМА?
Процедурите перманентно лазерно обезкосмяване отнемат само няколко минути при третиране на малки зони и около половин час за по-големи зони.
КОЛКО ПРОЦЕДУРИ ЛАЗЕРНА ЕПИЛАЦИЯ СА НЕОБХОДИМИ ЗА ПОСТИГАНЕ НА ЖЕЛАНИЯ РЕЗУЛТАТ?
За да отговорим на този въпрос е важно първо да отбележим, че цикълът на растеж на косъма преминава през няколко фази. Пълният цикъл на растежа на космите обхваща: фаза на активен ръстеж – анаген, преходна фаза – катаген и фаза на покой – телоген). Космите, които се повлияват от лазерната епилация са тези, които се намират във фаза на активен растеж – анаген. Трябва да се знае също така, че при отделните зони на тялото има различен процент от космите, които са в анаген фаза, която от своя страна е с различна продължителност. Така например при зоната горна устна във фаза анаген са около 65% от космите и при тази зона продължителността и е между 8-19 седмици, докато например при зоната на раменете около 20% до 30% от космите са в анаген фаза и продължителноста и е 3-13 седмици. Ето защо е важно да бъде спазван препоръчвания от нашите специалисти интервал от време между отделните посещения за процедура за лазерна епилация, за да бъде редуциран броя на небходимите процедури до минимум. Съществуват още различни фактори в зависимост от индивидуалните особености на организма, които влияят върху броя на процедурите за лазерно обезкосмяване, но като цяло като се имат предвид горните уточнения, технологичните предимства на нашият лазер Vectus™ и бъде спазван точно интервалът между отделните процедури са необходими 4 до 6 процедури за постигане на желаният резултат.
КОГА ДА ОЧАКВАМ ЕФЕКТА СЛЕД ПРОЦЕДУРАТА ЛАЗЕРНО ОБЕЗКОСМЯВАНЕ?
Диодният лазер за обезкосмяване е технология разработена за да има минимални нежелани странични ефекти, при максимална ефективност. За разлика от някои други технологии лазерна епилация тук го няма т.нар ефект на „лазерна кола маска”, т.е. моментален ефект при който всъщност космите са просто „опърлени”, но след това продължават растежа си и разбира се остава разочарованието. При диодната лазерна епилация загряването става единствено в космения фоликул. Самият косъм остава в кожата, но неговият фоликул е коагулирал (умъртвен) и след около две до три седмици отпада заедно с излющването на кожата. Понякога се създава илюзията, че косъма продължава да расте, но всъщност той бива избутван от долния нов слой на кожата.
ПРЕЗ КАКЪВ ИНТЕРВАЛ ОТ ВРЕМЕ СЕ ПРАВЯТ ПРОЦЕДУРИТЕ ЛАЗЕРНО ОБЕЗКОСМЯВАНЕ?
Лазерната епилация е ефективна само върху активно растящите косми (тези във фаза анаген), а те обикновено са различен процент за различните зони на третиране. Това налага процедурите по обезкосмяване с лазер да се извършват през строго специфичен за различните зони интервал от време, за да може да се въздейства върху възможно най-голям процент от косми намиращи се във фаза анаген. Така например интервалът между отделните процедури за обезкосмяване с лазер за зоната на лицето е 4 седмици, рамене, подмишници, бикини е 4-6 седмици, гръб и крака е 8-10 седмици. Процедурите са толкова по-ефективни, съответно ще са необходими по-малък брой процедури лазерна епилация, колкото по-стриктно се спазват инструкциите от нашите специалисти за интервалите между тях.
МОГА ЛИ ДА СЕ ИЗЛАГАМ НА СЛЪНЦЕ ИЛИ СОЛАРИУМ, ДОКАТО СЕ ПОДЛАГАМ НА ПРОЦЕДИРИ ЛАЗЕРНА ЕПИЛАЦИ?
Макар, че с лазерът Vectus™ няма никакъв проблем да се третира кожа с тен, то той не трябва в никакъв случай да бъде активен. Желателно е да избягвате директната слънчева светлина и солариум поне 4 седмици преди и след процедурите за лазерно обезкосмяване. Това се налага поради това, че кожата с тен съдържа повече пигмент в себе си и съответно поглъща светлинните вълни от лазера много повече. Това от своя страна би довело до нежелани странични ефекти и намалена ефективност.
КАКВО Е УСЕЩАНЕТО ПО ВРЕМЕ НА ПРОЦЕДУРАТА? ИМА ЛИ БОЛКА?
Диодният лазер Vectus™ има редица вградени технологични иновации, които спомагат процедурата по лазерна епилация да бъде възможно най-комфортна, но все пак зависи от прага на търпимост, който при всеки е различен. Повечето хора усещат само леко, моментно боцване в зоната на третиране по време на процедурата, което всъщност е изгарянето на космения фоликул и желания клиничен резултат. Това усещане може да е по-изразено в по-интензивно окосмени участъци.
ИМАМ ТАТУИРОВКА В ЗОНАТА НА, КОЯТО ИСКАМ ДА НАПРАВЯ ПРОЦЕДУРА ЛАЗЕРНА ЕПИЛАЦИЯ?
Зоната може да се третира, но е възможно татуировката да промени цвета си. Изключение правят белите и жълти татуировки, а най-рискови са тези с тъмно мастило – черно и синьо.
КАКВО ТРЯБВА ДА ЗНАМ ПРЕДИ ДА ЗАПОЧНА ПРОЦЕДУРИ ЛАЗЕРНО ОБЕЗКОСМЯВАНЕ?

не трябва да се прави механична епилация 6 седмици преди процедурите или по време на курса от процедури. Това включва скубане, използване на пинсети, електролиза или кола маска.
избръснете зоната за третиране в предходния ден на самата процедура за лазерна епилация. Това ще даде време раздразнениета на кожата от бръсненето да премине и процедурата да бъде по комфортна за Вас.
желателно е третираната зона да не се излага на слънце или солариум и да се защитава с фотозащитен крем ( SPF 45 или по-висок) 4 седмици преди и след процедурата.
да се избягват избелващи процедури, депилатоарни кремове и пилинг продукти за 2 седмици преди процедурата.
преди самата процедура кожата трябва да бъде почистена добре и да бъде премахнат всякакъв грим.
при честа поява на рецидивиращ херпес в третираната зона се препоръчва профилактичен прием на противовирусни таблетки 1 ден преди и 2 дни след процедурата, според предписанията на консултиращия дерматолог.

КАКВО ТРЯБВА ДА ЗНАЕМ СЛЕД ПРОЦЕДУРАТА ЗА ЛАЗЕРНО ОБЕЗКОСМЯВАНЕ?

Очаква се леко усещане като от слънчево изгаряне. Това обикновено продължава 2-24 часа, но може да продължи до 72 часа. Могат да се появи умерен оток и зачервяване, но те обикновено изчезват до 2-3 дни. Докато се разнесе зачервяването се препоръчва да се избягва:

 

  • нанасяне на козметика в третираната зона – възможна е единствено употребата на хидратиращи и успокояващи кожата кремове; – плуване, особено в басейни с химикали;
  • джакузи, сауни, горещи вани;
  • активни дейности, които предизвикват прекомерно изпотяване или такива, които могат да повишат температурата на тялото;
  • излагане на слънце или придобиване на тен в зоната на третиране. Нанасяйте SPF 45 или по-висок, за да предотвратите поява на хиперпигментации.
  • агресивно ексфолиране в третираната зона.

Можете да вземата вана и душ както обикновено. Третираната зона може да бъде временно чувствителна на топлина. Появата на космен растеж може да продължи 7-30 дни след процедурата. Това не е растеж на нови косми, а изхвърляне на космите от кожата. За този период се препоръчва бръсненето или подрязването им, като не трябва да се прибягва до кола маска или отскубване с пинсета.

СЪЩЕСТВУВАТ ЛИ ДЪЛГОТРАЙНИ НЕЖЕЛАНИ СТРАНИЧНИ ЕФЕКТИ И ОПАСНА ЛИ Е ЗА ЗДРАВЕТО ЛАЗЕРНАТА ЕПИЛАЦИЯ?
Обикновено повечето хора изпитват усещане като леко слънчево изгаряне, което може да бъде придружено от лек оток непосредствено след процедурата. Това обичайно продължава от 2 до 24 часа. Може да се появи лекото зачервяване на третираната зона, което е очакван клиничен резултат и обикновено е знак за ефективност от процедурата лазерно обезкосмяваене. Това зачервяване най-често изчезва за интервал от няколко минути до 1-2 часа след лазерната епилация. В редки случаи може да продължи и до 72 часа. Вълните от лазера проникват на дълбочина 1-4 мм и не могат да увредят вътрешни органи. Процедурите лазерна епилация не нарушават целостта на кожата и няма как да се появят белези.